Dania z pieca


Nasza gorąca specjalność!
Lasagne
Nasza gorąca specjalność!

1. Lasagne
25,50
Płaty makaronu zapiekane w sosie bolońskim z dodatkiem sosu beszamelowego i sera mozzarella.
wide and flat type of pasta baked in Bolognese sauce with a touch of béchamel sauce and mozzarella.


2. Pennette rigatte
25,00
Makaron zapiekany z sosem śmietanowym, szynką, serem mozzarella i ziołami.
- pasta baked with cream sauce, ham, mozzarella cheese, and herbs.


3. Crespelle
25,00
Zapiekane naleśniki nadziewane serem ze szpinakiem w sosie pomidorowym.
- baked pancakes stuffed with cheese and spinach and topped with tomato sauce.


4. Pennette Broccoli con Pollo
25,5
Makaron zapiekany z sosem śmietanowym z ziołami, serem mozzarella, brokułami oraz kurczakiem curry
- baked pasta with cream sauce with herbs, mozzarella, cheese, broccoli and chicken curry


5. Calzone Ottimo
32,70
(szynka,pieczarki,cebula)- rodzaj pizzy (~30 cm), zawijanej na kształt pieroga; podany z sałatką Insalatina i sosem Pesto.
Original Italian calzone (ham,onion,mushrooms)


6. Calzone Pollo
33,70
(kurczak,szpinak,feta - rodzaj pizzy (~30 cm), zawijanej na kształt pieroga; podany z sałatką Insalatina i sosem Pesto.
Original Italian calzone (chicken,spinach,feta cheese)


7. Spaghetti Bolognese
22,40
Sos pomidorowy z mięsem, czerwonym winem, warzywami oraz przyprawami. Zapiekany z serem mozzarella
Bolognese sause with spaghetti pasta


8. Papardelle Boscaiola
22,40
Sos pomidorowo-śmietanowy z mięsem oraz pieczarkami. Przyprawiony mieszanką ziół i białym winem. Zapiekany z serem mozzarella.
Rosso sause with mushrooms, meat and wine



Wszystkie dania z pieca, przygotowywane są przez zapiekanie w piecu do pizzy.

POLECAMY CALZONE - Pizza na inny sposób
Calzone - rodzaj pizzy (~30 cm), zawijanej na kształt pieroga; podany
z sałatką Insalatina i sosem Pesto.
-a crescent shaped pizza (ca. 30 cm) made of dough folded over
and filled with ingredients, served with a Insalatina salad & Pesto.

Nasze Calzone podawane jest z charakterystycznym kominkiem z sosu pomidorowego i sera z odrobiną Pesto.
Newsletter X